Weerbaarheidsonderzoek

Ondermijning en kwetsbaarheid organisatie

De onderwereld kan niet functioneren zonder bovenwereld. Of het gaat om het gebruik van panden, logistieke faciliteiten, mogelijkheden om geld wit te wassen, de inzet van kwetsbare (chantabele) personen als stroman of het benutten van specifieke expertise. Ook de overheid en haar medewerkers kunnen doelwit zijn van criminelen: om toegang te krijgen tot informatie, vergunningen, financiële middelen of (te vervalsen) reisdocumenten of door het aansturen op het toeknijpen van een oogje bij criminele activiteiten.

Wat kunt u met een weerbaarheidsonderzoek?

Het weerbaarheidsonderzoek is ontwikkeld samen met Pro Facto en geeft inzicht in potentiele kwetsbaarheden in de organisatie voor beïnvloeding door criminelen en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor het weerbaarder maken van de organisatie.

Voor wie is het interessant?

Weerbaarheid moet een kernkwaliteit van de organisatie als geheel zijn. Het advies dat op basis van het onderzoek wordt opgesteld richt zich vooral op de directie en de afdeling P&O.

Wanneer voor u interessant?

Een weerbaarheidsonderzoek heeft meerwaarde als u geen of beperkt zicht heeft op de kwetsbaarheden van uw organisatie of als u vermoedt dat de organisatie op onderdelen kwetsbaar is. Het onderzoek kan ook worden gebruikt als ‘check’ als u de indruk heeft dat de organisatie voldoende weerbaar is. Het stroomschema kunt u ook downloaden als pdf-bestand.

2016

Downloaden zonder registratie

Wilt u meer weten over het weerbaarheidsonderzoek, download hier een korte presentatie. Er is geen echte tool beschikbaar, maar met de presentatie geven wij u wel inzicht in het proces. Het kan immers iedere organisatie overkomen dat ze te maken krijgt met ondermijning. 

Door het downloaden van een of meerdere bestanden gaat u akkoord met de voorwaarden die zijn verbonden aan het gebruik van i-Kompas. Kijk hier voor meer informatie. U download de bestanden kosteloos en zonder registratie!

Welke organisaties gingen u voor?

Eerder hebben we samen met Pro Facto een weerbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor de gemeenten Velsen, Hoorn en Den Helder, de provincie Noord-Holland en Pro Facto voor de provincie Fryslân.

Contact

Neem voor meer informatie over deze tool contact op met John Smits
smits@arenaconsulting.nl 
06-2128242

Het is mogelijk om de tool via een videoverbinding (bijvoorbeeld Teams) met onze adviseur door te nemen. Neem contact op en plan een afspraak voor persoonlijke uitleg over deze tool. 

Informeer uw netwerk

Bent u tevreden over i-kompas en heeft de tool u geholpen bij uw vraagstuk? Informeer uw netwerk over deze website. Wij stellen het op prijs als u op uw linkedinpagina een positieve recensie plaatst. We hopen zoveel mogelijk professionals in de publieke sector te bereiken met onze gratis tools. 

Ga naar Linkedin